Ga jij het avontuur aan?

Reserveer nu
realistic-sports-and-leisures-ga-het-avontuur-aan

Het Spel

Wat is Paintball?

Paintball is een non-contact aktiesport, waarbij twee teams, uitgerust met een verfpistool, proberen elkanders vlag te veroveren. Op het speelveld zijn twee kampen met in ieder kamp een vlag. Doel van het spel is de vlag van de tegenstander te veroveren en terug te brengen naar de eigen vlagbasis. Terwijl je er voor zorgt dat je eigen vlag er ook nog staat. Je wint als team met twee vlaggen op je basis. Het is een spel van aanvallen en verdedigen tegelijk, een echte teamsport dus tegenstanders die je onderweg tegen komt kun je uitschakelen met je verfgeweer. Word je tegenstander geraakt door een verfballetje, dan is diegene af en dient zich naar het basiskamp te begeven. Daar kan de persoon in kwestie sterke verhalen uitwisselen en zich klaar maken voor de volgende game. Er worden op zo'n dag een aantal games gespeeld. Welk team uiteindelijk winnaar wordt, blijkt aan het einde van de dag.

Eenmaal in het spel wordt je door een marshall (scheidsrechter) naar je basis gebracht in het veld gebracht. Als het fluitsignaal gaat kunnen de aanvallers op weg en de verdedigers van je team posities innemen.
Voorzichtig baant de aanvaller zich een weg door het struikgewas. Omzichtig kijkt hij om zich heen om te voorkomen dat de tegenstanders hem al te snel zien en onder vuur kunnen nemen.
Geconcentreert waakt een van de verdedigers van de tegenpartij inmiddels over het terrein dat hij moet beveiligen. Vaak is het luisteren nog belangrijker dan het kijken. In de verte klinken schoten.

En inderdaad. Na enkele minuten lopen de eerste "slachtoffers" met hun wapen in de lucht voorbij. Door met het wapen in de lucht te lopen, weten de andere spelers dat deze persoon niet meer meedoet aan het spel. De persoon in kwestie is af. Mischien dat het haar/hem in de volgende ronde beter vergaat.

Wat is Airsoft?

Airsoft is een miltaire simulatie sport met realistiche replica`s. Het spel lijkt voor de leek op paintball maar is dit niet. Men speelt met replica`s en schiet met biologisch afbreekbare bb`s (kleine balletje). Het spel speelt zich af op een groot terrein in tegenstelling tot paintball wat tegenwoordig op kleinere velden gebeurd. Er worden zo echt mogelijke simulatie nagebootst met in het veld medic`s, snipers, engineers en zo verder dit allemaal ter bevordering van het spel. Als je wordt geraakt ga je naar een respawn of wacht op een medic waarna je er weer in gaat om de spel snelheid te bevorderen. Een open dag duurt ook vaak 8-10 uur en er zijn ook hele weekeinden die doorlopen. Sommige verhaallijnen lopen elke week door en worden steeds verder uitgebreid.

Wat is Lasergame?

Lasergame is ook een soortgelijk spel maar dan met lichtstralen. Vroeger was het in een donkere ruimte met pakken aan maar tegenwoordig is dat niet meer. De speltype`s zijn ook erg veranderd en niet meer alleen rennen en schieten en na afloop de score kaarten vergelijken. Tegenwoordig speeld het zich ook af in de buitenlucht bos bij daglicht en zonder pak. En is het spel uitgebreid naar meer scenario voor teambuilding of een leuke dag. Ook de lasergame pistolen lijken tegenwoordig echter en het leger maakt ook voor trainingen gebruik hiervan.

Outdoor  Indoor Tv Studio

Outdoor Paintball bij RSL

 • Een onvergelijke dag in een bos met meerdere velden tot 500 personen
 • U speelt altijd onderling nooit samen met onbekenden
 • Professionele begeleiding met goede en veilige materialen
 

Indoor Paintball bij RSL

 • 1 speelveld met licht en geluid effecten
 • U speelt altijd onderling nooit samen met onbekenden
 • Professionele begeleiding met goede en veilige materialen

Outdoor Airsoft bij RSL

 • Een onvergetelijke dag in een bos met meerdere speelvelden
 • U speelt altijd onderling nooit samen met onbekenden
 • Professionele begeleiding met goede en veilge materialen
 

Indoor Airsoft bij RSL

 • 1-2-3 speelvelden hangt af van bezetting met trappenhuizen
 • U speelt altijd onderling nooit samen met onbekenden
 • Professionele begeleiding met goede en veilige materialen
  

Indoor Lasergame bij RSL

 • 1-2 speelvelden hangt af van bezetting
 • U speelt altijd onderling nooit samen met onbekenden
 • Professionele begeleiding met goedeen veilige materialen

 

De spellen voor kinderen

Het spel kinderpaintball

Voor kinderen vanaf 8 jaar hebben we een speciaal paintball arrangement met speciale paintballpistolen, paintballs en uitrusting. Het spel is hetzelfde als bij de volwassenen en er zijn ook divers spelvariaties mogelijk zoals pak de vlag, verover het ford, bescherm de jarige enz. Het is absoluut niet gevaarlijk. En speciaal ontwikkeld voor de kinderen in de lagere leeftijd.

 • Paintball is een spelletje van tikkertje, krijgertje en cowboytje waarbij twee teams tegen elkaar spelen op een in een bos gelegen terrein. Of op de indoor locatie in de Tv Studio
 • Iedereen heeft een eigen paintballpistool en een voorraad met verfballetjes, als je wordt geraakt betekent dat dat je even niet mee kunt doen. Bij de meeste paintball games moet je elkaars vlag veroveren, of een persoon naar de andere kant van het terrein krijgen, maar als je zelf ideeen hebt mag je die ook vertellen.

Het spel Lasergame

Voor kinderen vanaf 6 jaar hebben we een speciaal lasergame arrangement met speciale lasergamepistolen,  Het spel is hetzelfde als bij de volwassenen en er zijn ook divers spelvariaties mogelijk zoals pak de vlag, verover het ford, bescherm de jarige enz. Het is absoluut niet gevaarlijk. En speciaal ontwikkeld voor de kinderen in de lagere leeftijd.

 • Paintball is een spelletje van tikkertje, krijgertje en cowboytje waarbij twee teams tegen elkaar spelen op een in een bos gelegen terrein. Of op de indoor locatie in de Tv Studio
 • Iedereen heeft een eigen lasergamelpistool , als je wordt geraakt betekent dat dat je even niet mee kunt doen. Bij de meeste lasergame games moet je elkaars electronische vlag veroveren, of een bom aan of uitzetten (electronisch), maar als je zelf ideeen hebt mag je die ook vertellen.

Regels

 • In het speelterrein zijn scheidsrechters aanwezig, die alles in de gaten houden en kijken of iedereen zich aan de regels houd.
 • Een ieder die de regels van RSL niet navolgt zal ook van het evenement verwijderd worden
 • Iedereen krijgt een uitgebreide instructie waar men zich aan dient te houden op de speeldag.

Airsoft voor kinderen (vanaf 9 jaar) gespeeld op 1 van de allerleukste locaties van Realistic Sports & Leisures

Airsoft voor kinderen (vanaf 9 jaar)? Dat kan gespeeld worden bij één van de allerleukste locaties van Realistic Sports & Leisures. Realistic Sports & Leisures is een bekende lasergame, paintball en airsoft locatie met verschillende vestigingen. Met trots mogen wij ons een van de grootste en professioneelste organisaties noemen op dit gebied. Ons team bestaat uit specialisten die weten waar ze over praten. Onze instructeurs zijn namelijk stuk voor stuk ervaren spelers. Sommige van hen hebben zelfs toernooien over de hele wereld gespeeld. Wil je binnenkort een leuk en actief kinderfeestje organiseren? Wordt je 9 jaar of ouder? Dan is airsoft een super leuk spel! Samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes kun je je lekker uitleven!

Airsoft geschikt voor kinderen

Speciaal voor kinderen (vanaf 9 jaar) hebben wij een aangepaste versie van airsoft. Deze stoere activiteit is een militaire simulatie sport met realistische replica`s. Ieder kind krijgt een speciaal voor kinderen ontwikkeld model waar kleine biologisch afbreekbare bb`s (kleine balletjes) mee geschoten kunnen worden. Deze schieten uiteraard minder hard dan replica’s van volwassenen. Het spel wordt gespeeld op een terrein waar een zo echt mogelijke simulatie is nagebootst met:

 • Snipers
 • Engineers
 • Medic’s

Alles wat nodig is voor een spannend en actief spel.

Kinderairsoft

Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar is het mogelijk om kinderairsoft te boeken bij Realistic Sports & Leisures. Onze spellen worden gespeelt in een bos met meerdere speelvelden. Bij ons speelt u altijd onderling dus nooit met onbekende. Daarnaast krijgt iedereen goede en professionele begeleiding en werken we met veilige materialen. Kinderen kunnen dus met een gerust hart bij ons spelen. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Bekijk onze website. Ook is het mogelijk om andere activiteiten te combineren. Zo hebben we ook kinder paintball en lasergamen.

Kinderfeestje? Op zoek naar een spannende activiteit? Bij Realistic Sports & Leisures heb je beslist een leuk dagje uit!

Ga jij het avontuur aan?

Paintball, Airsoft, Lasergame de sport bij uitstek om je eens uit te leven!  

200524-RSL-Airsoft-[banner-DEF]

Ervaren spelers als instructeurs

Georganiseerd door een team van specialisten die weten waar ze over praten. Alle instructeurs zijn ervaren spelers, waarvan sommigen zelfs, over de hele wereld, belangrijke tournooien hebben gespeeld.

 

© Realistic Sports & Leisures